Dieta Odchudzanie Porady kulinarne

Ryż z dodatkami na diecie

Podczas kuracji odchudzającej zamartwiamy się tym, co mamy jeść, by być sytym, a nie przybierać na wadze. Okazuje się, że produkty takie, jak ziemniaki, makaron, czy ryż wcale nie są wysokokaloryczne, a wspaniale karmią. To znaczy sprawiają, że długo nasz żołądek jest syty. Szczególne zasługi pod tym względem posiada ryż. W związku z tym, że ryż nie posiada tłuszczu znakomicie nadaje się do spożywania podczas kuracji odchudzającej – stanowiąc jej podstawowy i szybko sycący składnik. Wartość kaloryczna w 100 g. ryżu wynosi 130 kcal. Ryż w połączeniu z niskokalorycznymi dodatkami daje smaczne i sycące danie.

Japończycy uchodzą za jednych z najszczuplejszych, najzdrowszych i długowiecznych ludzi na świecie. Ich podstawą wyżywienia prócz ryb jest ryż, który jako jedyny produkt spożywany jest do syta i zawsze na końcu biesiadowania. Po to, aby nasycić żołądek po wcześniejszym spróbowaniu innych potraw (tylko spróbowaniu, co warto zaznaczyć). Od stołu odchodzą już wtedy, gdy jeszcze czują odrobinę głodu.